Kağıt Endüstrisine Özel Yağlayıcılar

Kâğıt Endüstrisinde Verimli ve Düşük Maliyetli Üretim

Teknolojik gelişmeler, dünya genelinde üretimin bütün sektörleri ve alt sektörlerinde yapı değişikliğine yol açmaktadır. Kâğıt sektöründe de geleneksel üretim yapan işletmelerin yanında; organik yağların, baz ve alkol ile karıştırılarak dizel yakıta çevrilmesi ile elde edilen biodizel yakıtlar gibi yeni ürünler yaratarak, entegre kâğıt hamuru proseslerine yönelen işletmeler göze çarpmaktadır. Geleneksel işletmeler ya da değişen çalışma koşulları ile yeni tarz işletmelerin hepsi, maksimum verimlilik ve performans arayışındadırlar ve pek çok makine/ekipman için de standart yağ ve gresler yeterli olmamaktadır. Kâğıt hamuru ve kâğıt-karton üretim teknolojisi; odun, yıllık bitki ve atık kâğıt gibi hammaddelerden kimyasal, yarı kimyasal ve mekanik yollarla elde edilen hamurların dövme, kesme, saçaklandırma ve temizlenme gibi işlemlere tabi tutularak, dolgu ve şartlandırma maddeleri eklendikten sonra, elek üzerinde sayfa oluşturulması, kurutulması ve uygun ebatta kesilmesi işlemlerini kapsar. Ağır yükler, titreşim, yüksek nem ve ortam etkileri, buhar sıcaklığı ve yüksek hızlar; kâğıt hamuru ve kâğıt üretim sürecinin zorlu çalışma koşullarıdır.

Oilsan Kâğıt Endüstrisi Yağlayıcıları ve Gresleri Hangi İşlemlerde Kullanılır?

Selüloz elde etmek için mekanik işlem:

Ağaç prosesinde kabuk soyma, pres, rende, kâğıt hamuru üretiminde ise açma, temizleme, dövme, parçalama, öğütme işlemlerinden oluşan bu süreç, makinelerde ciddi ölçüde mekanik gerilim yaratır.

Özel yağlayıcılarımız yüksek gerilim, kuvvetli titreşim ve yüksek basınç emme kapasiteleri ile açık dişli sürücüler, hareketli yüzeyler, taşıyıcı silindirler, rulmanlar, kayan kılavuzlar ve kaplama taşlı kaplinler dahil olmak üzere tüm kaplinlerde erken aşınmaları önler.

Kimyasal kâğıt hamuru üretimi:

Kimyasal kâğıt hamuru oluştururken, elyafları çıkarmak için ağaç talaşlarına yüksek sıcaklıklarda kimyasallar eklenir. Elde edilen hamur yıkanır ve bazen birçok aşamada ağartılır.

Bu koşullar tank, hamur karıştırıcı, döner alçı fırını, kâğıt hamuru yıkayıcısı gibi makinelerin rulmanları, kaymalı yatakları, dişlileri, hareketli lastikleri ve baca gazı fanlarında çok yüksek sıcaklıklara, agresif kimyasallara ve yüksek yüklere dayanıklı yağlayıcıların kullanımını gerektirir.

Kâğıt geri dönüşümü:

Ağır yük, yoğun nem, atık kâğıttan gelen kontaminasyonlar ve değişen sıcaklıklar, kâğıt geri dönüşümünün özel şartlarıdır. Kâğıt hamurlaştırıcılar, konveyörler, hamuru taşımak ve asmak için kullanılan makinalar yüksek performanslı yağlayıcı uygulamalarına ihtiyaç duyar.

Kâğıt-karton elde edilmesi sürecinde süzme, presleme ve kurutma işlemleri:

Kurutma bölümünde yüksek sıcaklıklar, değişen hızlar, ağır yükler ve nem ağır etkilerdir.

Ürünlerin kesilerek veya bobinler halinde sarılarak ambalajlanması:

Ambalajlama aşamasında üreticiler, üretimde aksama olmaması için özel yağlayıcı ve greslere ihtiyaç duyarlar. Oilsan, kâğıt endüstrisi için ambalaj malzemesi üreticilerinin seçimi olan ISO belgeli ve NSF H1 tescilli yağlar ve gresler sunmaktadır.

Genel uygulamalar:

Vanalar ve bağlantı parçaları, dingiller, elektrik motorları, hava sirkülasyon fanları, sıcak hava fanları, ayar milleri, zincirler, yer altı konveyörleri, redüktörler, açık dişliler, hidrolik sistemler, kompresörler, montaj pastaları, pas çözücüler, odun deposu vinçleri ve döner fırın sprey takımı gibi standart uygulamalara yönelik ürünlerimiz de verimli ve düşük maliyetli üretimi sağlayacak çözümler içerir.